首頁 > 多益學習情報 > 多益學習情報 > 【時事多益學習】第28屆金曲獎落幕了,讓我們從頒獎典禮的致詞來學習多益考題吧!

【時事多益學習】第28屆金曲獎落幕了,讓我們從頒獎典禮的致詞來學習多益考題吧!

頒獎典禮致詞要說什麼?


多益測驗中,有許多跟致謝詞(give a thank you speech/ gratitude speech)有關的情境,例如工作表現良好而受獎(accept an award),或是在退休的送別會(farewell party),接受長官及同仁的致敬,都是多益測驗常見的類型。


多益單篇閱讀


以下是多益模擬試題,請閱讀下面的短文以及對應的試題,每道試題有四個選項,請根據文章內容選出最適當的答案。


Eastcrest Theaters

Outstanding Service Promotion Program

Vinny Delmonte


On behalf of the management team here at Eastcrest Theaters, this award is to honor the achievements of Vinny Delmonte for his contribution to customer service. Although Vinny has only worked at the Eastcrest for three months, he has quickly gained recognition as an employee that is responsible, helpful and learns new tasks quickly. Vinny’s dedication to his fellow employees has also earned him the respect of the entire staff.


To show our appreciation for Vinny’s hard work, he will be receiving a promotion, a salary increase and free entry to the movies for three months. Vinny will also be eligible to be nominated for the ‘Employee of the Year’ grand prize presented at the annual Employee Awards Ceremony in December. We wish him luck and look forward to him continuing to make an outstanding contribution here at Eastcrest.


【原文翻譯】


東月彎劇院

傑出服務晉升安排


維尼.戴蒙特


在此代表東月彎劇院管理團隊,特頒本獎項給維尼.戴蒙特,感謝其在顧客服務方面之貢獻。雖然維尼初到東月彎劇院工作僅三個月之久,但是他很快就獲得好評,是位大家公認負責、熱心且能夠快速學習新知的好員工。維尼對其他同事的奉獻也讓他贏得全體員工的敬愛。


為展現我們對維尼努力工作的感謝,他將獲得職位晉升、加薪以及在三個月內免費觀賞電影等福利。維尼也能夠獲得「年度最佳員工」大獎提名權,該獎項將於十二月的年度員工大獎典禮上頒發。在此祝他好運,也期待他能夠繼續為東月彎劇院締造卓越貢獻。


試題出處:《多益單字30天》Graham Pickering著


多益模擬試題:


1. What is the purpose of the information?

(A) To celebrate a retirement

(B) To evaluate an employee’s performance

(C) To present an award

(D) To promote the theater


2. Why did Vinny receive a promotion?

(A) He worked at the theater for three months.

(B) He won the ‘Employee of the Year’ grand prize.

(C) He completed his on-the-job training.

(D) He was recognized as an excellent employee.


3. Which benefit is NOT mentioned in the information?

(A) A raise

(B) A better position

(C) An increased pension

(D) Free movie tickets


4. According to the information, what might happen in December?

(A) Vinny might attend a celebration.

(B) Vinny might receive an award.

(C) Vinny might be promoted.

(D) Vinny might present at a ceremony.


解析


1. (C) To present an award (頒獎。)

這項公告的目的是什麼?

(A) 慶祝退休。

(B) 評估某位員工的表現。

(C) 頒獎。

(D) 宣傳戲院。

由文章內容可推知,此公告的目的是表彰員工的貢獻,關鍵句為:” this award is to honor the achievements of Vinny Delmonte for his contribution ”,故答案選(C)。


2.(D) He was recognized as an excellent employee. (他被表揚為一名優秀員工。)

維尼為什麼能夠獲得晉升?

(A) 他已經在戲院工作三個月了。

(B) 他贏得「年度員工」大獎。

(C) 他完成了在職訓練。

(D) 他被表揚為一名優秀員工。

關鍵句在文章第二段”To show our appreciation for Vinny’s hard work, he will be receiving a promotion(晉升)…”,因為他認真工作,為績優員工,因此獲得晉升,故答案選(D)。


3. (C) An increased pension (退休金增加)

該通知中並未提到哪項福利?

(A) 加薪

(B) 更好的職位

(C) 退休金增加

(D) 免費電影票券

第二段第一句提到因工作表現獲肯定的福利,包含”receiving a promotion(獲晉升), a salary increase(加薪) and free entry to the movies forthree months(三個月內免費觀賞電影).”共三項,但未提到增加退休金,故答案選(C)。


4.(B) Vinny might receive an award. (維尼將會獲頒獎項。)

根據通知內容,十二月可能會發生什麼事情?

(A) 維尼將會參加慶祝會。

(B) 維尼將會獲頒獎項。

(C) 維尼將會獲得升遷。

(D) 維尼將會在典禮上報告。

由文章第二段內容可知,維尼獲得「年度最佳員工」的提名權,因此有機會在十二月的典禮中獲頒該獎,故答案選(B)。其他的選項雖然也可能發生,但根據文章意旨,維尼很可能會被提名並於十二月的頒獎典禮中獲獎,故選擇最接近的答案。



Photo by Melissa Askew on Unsplash